Organisatiecoaching

Over mij en mijn boeken

De Haan Organisatiecoaching is het bedrijf van Esther de Haan.

Als Organisatiecoach bewerkstelligt ze blijvende veranderingen door directeuren en belangrijke teams te coachen en door hen te leren hoe zij dat op hun beurt met hun teams kunnen doen. 

Als Transitiecoach leert ze organisaties hoe ze financiële doelen kunnen combineren met klimaatdoelen. Ze doet dat met organisaties die beseffen dat iedereen daar beter van wordt. Het is het vakmanschap van Esther om partners te leren systeemdenken: wat is de inhoudelijke samenhang tussen onderdelen van het vraagstuk, leren om te gaan met hun verschillen, zodat ze samen aan integrale oplossingen kunnen werken en leren co-creeren zodat innovaties kunnen ontstaan. Ze deed dit ondermeer voor Groene Cirkels.  

Esther de Haan is opleider van professionals die willen leren teamcoachen, transities coachen of werken met Theory U. Tevens is ze auteur van boeken over diezelfde onderwerpen. Bovendien schreef ze mee aan een boek over Organisatiecoaching. Een overzicht van haar boeken is onder aan deze pagina te vinden. 

 

Boeken

Organisational development with Theory-U (Engels)

Organisational development with Theory U offers practical tools, connected to Presence (Peter Senge) and Theory U (Otto Scharmer). Theory U is a social learning model. It helps groups to get in contact with personal and collective wisdom and use it for sustainable results, that are beneficiary for people, planet and profit.

You can order this book by sending an email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
You will receive an invoice of €32,- and the book will be shipped to you. 
 

Transities van sectoren: genomineerd voor beste managementboek 2018!

In de overgang naar een duurzame samenleving zijn technische oplossingen meestal wel te bedenken. Complexer is het om gevonden oplossingen uit te voeren met partijen waarmee een machtsrelatie ontbreekt. Samenwerking op basis van wederkerigheid blijft dan over. Dit boek toont het belang van systeemleren voor transities aan. Zes partijen, Groene Cirkels (rond Heineken), Philips en Stichting Veldleeuwerik, FairMatch Support, de internationale noodhulp en hostelketen Stayokay vertellen hoe zij dat toepassen.

Bestel

Organisatieontwikkeling met Theory U

Een boek met werkvormen die aansluiten op de lerende organisatie van Peter Senge en Theory U van Otto Scharmer. Wereldwijd werken organisaties met Theory U om te komen tot daadwerkelijke vernieuwing. Nederlandse verhalen laten zien hoe dat in de praktijk verloopt.

Bestel

Organisatiecoaching in de praktijk

Organisatiecoaching is een nieuw vakgebied, tussen organisatie advies en coaching. In dit boek verkennen verschillende Organisatiecoaches hoe zij invulling geven aan dit vak. Het boek draagt bij aan de theorie en praktijk van dit nieuwe vak.

Bestel

Kookboek voor teams

Een boek voor teamcoaches die op zoek zijn naar variatie in de werkvormen die zij hanteren bij het coachen. Net als in een kookboek zijn de oefeningen zo beschreven dat de lezer de ingrediënten samenstelt, de bereidingswijze doorneemt en vervolgens zelf aan de slag kan.

Bestel

Opdrachtgevers 

Deze organisaties gingen u voor in de samenwerking met De Haan Organisatiecoaching:
 
      Amarant 
      Anne Frank Stichting
      Brandweer Flevoland 
      Cosun
      FairMatch Support 
      GGD Fryslan
      GGZ Centraal       
      Gemeente Almere
      Havenbedrijf Rotterdam 
      Heineken
      Hanzehogeschool
      Havenbedrijf Rotterdam  
      HVO Querido
      KLM
      MVO Nederland        
      Provincie Flevoland
      Provincie Noord-Brabant 
      Stichting IZZ      
      Stichting Veldleeuwerik
      Suiker Unie       
      Transavia
      Vattenfall
      Voion 
 
     
 

Ruimte maken

voor verschil