Organisatiecoaching

Leergang Teamcoaching

Leergang voor managers & professionals

Je bent een ervaren en gedreven manager, coach, trainer, opleider of adviseur en werkt met groepen vanuit de overtuiging dat het behalen van resultaten leuker is als er beter wordt samengewerkt. Je ziet dat de tools die jij vanuit je professionele rol inzet, effect hebben op het resultaat. Dat de verbinding met jezelf een noodzakelijke voorwaarde is om je te verbinden met het team. En dat teams je soms verleiden om uit je kracht te gaan. Dat is interessant: omdat je daarmee eigenlijk uitgenodigd wordt om zelf slimmer, wijzer en daadkrachtiger te worden. In de leergang Teamcoaching leer je interventies resultaatgericht en professioneel in te zetten vanuit systeemdenken. Je wordt uitgedaagd om alle lef, kwetsbaarheid en kennis van zaken in te zetten ten behoeve van de teamontwikkeling. Je wordt gestimuleerd te handelen vanuit de verbinding met je eigen missie in werk en leven. 

In een serie van zes leerdagen leer je teams coachen in hun ontwikkeling. De thema’s van de dagen zijn: De teamintake vanuit systeemdenken. Creëren van eigenaarschap op resultaat, procedure en proces. Het coachen van M1-teams: leren samenwerken vanuit gezamenlijke meetlat. Het coachen van M2-teams: leren omgaan met verschillen. Op het scherpst van de snede: coachen van conflicten. Afronding van een traject: borgen van het leren in het reguliere werkproces.

Systeemdenken is de bril van waaruit we kijken naar teams. Anders dan oorzaakgevolg denken, biedt de bril van systeemdenken de mogelijkheid om circulair te denken: hoe houdt dit systeem zichzelf in stand? Wat doet de voorgrond, en wat doet de achtergrond? Hoe houden ze elkaar in evenwicht, met als effect: geen beweging in de gewenste richting. Daarnaast wordt gewerkt vanuit het fasenmodel van Tuckmann: formingstorming-norming-performing. Iedere fase kent haar eigen kenmerken en vraagt van jou als teamcoach een andere stijl.

De begeleiding van de dag is dag 1,2 en 5 in handen van Esther de Haan en dag 3, 4 en 6 Roy de Brabander. Roy en Esther delen de passie voor Teamcoaching als instrument om vanuit verbinding met de persoonlijke missie, meerwaarde voor de organisatie te realiseren.

Data: 8 februari, 7 maart, 5 april, 10 mei, 21 juni, 4 juli 2019. De lestijden zijn van 9.30 – 16.30 uur, de lokatie is het Centrum voor Zijnsoriëntatie in Zeist. Kosten: € 1795,- ZZP / € 2150,- voor organisatie. Dit bedrag is exclusief btw. Koffie/thee, lunch en materiaal: Theorieboek Teamcoaching, Werkboek Teamcoaching, Kookboek voor teams en de DVD Team in Beeld zijn inclusief. Na aanmelding ontvang je de definitieve bevestiging, het programma en de factuur. Aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Veranderen met mensen

is samen leren