Organisatiecoaching

Leergang Transitiecoaching

In de leergang Transitiecoaching leer je hoe je transitieteams kunt coachen naar taakvolwassen teams. Dat is nodig, omdat alleen zulke teams werken vanuit een integraal beeld van het vraagstuk, gezamenlijk eigenaarschap als fundament kennen en weten hoe ze hun onderlinge verschillen kunnen benutten. Je leert de benodigde teamontwikkeling op gang te krijgen. Je bent bereid daarbij naast ratio ook je gevoel in te zetten en om je eigen thema’s te gebruiken om anderen te laten leren. Om zo een setting te creëren waarin teamleden behalve naar hun gezamenlijke opgave en ook naar zichzelf willen kijken. Dat is nodig om een teamdynamiek te krijgen waarin het mogelijk is met elkaar vernieuwende oplossingen te vinden. Het vraagt van jou als professional visie, vakmanschap en persoonlijk leiderschap om op deze manier te werken. Toevallig precies dezelfde ingrediënten als die transitieteams nodig hebben.

Inhoud van de leergang op hoofdlijnen

De leergang kent drie pijlers: systeemdenken, teamcoaching, Theory U. Met systeemdenken leer je teams integraal na te denken. Met teamcoaching leer je hoe je van een groep ambitieuze individuen een soepel functionerend team kunt maken. Waarmee je organisaties helpt in de samenwerking waarbij hiërarchie ontbreekt. Met Theory U ontdek je hoe je het innovatievermogen van teams kunt vergroten. Dat is handig als een transitieteam op zoek is naar compleet andere oplossingen.  

In de leergang leer je teams omgaan met (organisatie)patronen, teams door de fasen van teamontwikkeling coachen, teams hun systemische principes te eren en te werken aan hun co-creatie.  

Alle lesdagen staat oefenen centraal. Door feedback op de oefeningen leer in korte tijd veel over het effect van je eigen handelen. Tussen de lesdagen door pas je het geleerde toe in je eigen context, waardoor de stof betekenis krijgt en je opgedane vaardigheden oefent. Theoretische kaders vind je in de boeken die onderdeel zijn van de leergang.

Onderwerpen van de dagen op hoofdlijnen

Dag 1 Kennismaken, kenmerken transities, intake vanuit systeemdenken, kijken naar (organisatie)patronen

Dag 2 Gezamenlijk eigenaarschap creëren in transitieteams mbv Theory U

Dag 3 Werken aan teamontwikkeling: van ik naar wij in een transitieteam, van meningen naar gezamenlijk besluiten   

Dag 4 Werken aan teamontwikkeling: van onbewuste patronen naar bewuste besluiten

Dag 5 Werken aan teamontwikkeling: opvattingen opvissen en constructief inzetten

Dag 6 Werken aan teamontwikkeling: kijken naar onderstroom van transitieteams met de bril van systemische principes en bespreken maken van de thema’s

Dag 7 Innovatievermogen met Theory U: co-creatie en werken met Presence

Praktische zaken

Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers. Werktijden: 9.00-17.00 uur Locatie: Centrum voor Zijnsorientatie, Utrechtseweg 133, Zeist

Investering: € 2.500,- (excl. btw). Lunch, koffie & thee, boeken (Organisatieontwikkeling met Theory U en Transities van sectoren) en lesmateriaal zijn inbegrepen. 

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvang je een vragenformulier voor de intake, praktische informatie en de factuur voor betaling. Voor vragen kun je contact opnemen: 06-47284904. 

Data en opleider

De leergang vindt plaats op 24 oktober, 21 november, 12 december 2018, 16 januari, 6 februari, 6 maart en 3 april 2019.

De opleider van de leergang is Esther de Haan. Esther coacht organisaties die de wens hebben duurzamer te werken. Sinds 2008 leidt ze, samen met Roy de Brabander, professionals op tot Teamcoach. Vanaf 2011 verzorgt ze leergangen over Theory U. De Haan is auteur van boeken over Teamcoaching, Theory U en Transities. Haar missie: professionals uitnodigen hun Missie te leven en deze in te zetten voor leren en innoveren in hun organisaties, waardoor de organisaties optimaal bijdragen aan een duurzame samenleving.  

Veranderen met mensen

is samen leren